Autor: |
marzena |
E-mail: |
m-sowka@tlen.pl |
Data: |
wtorek, 15 maja 2012 00:14:41 |
Zatem tak na szybko, jeszcze bez storczyków, (gdyż tych zdjęć zawsze najwięcej i potrzeba więcej czasu na wybranie), krótka fotorelacja ze zlotu.
Część pierwsza okupowanie storczykarni, dręczenie Danusi pytaniami, wymiana poglądów i doświadczeń, a co najważniejsze... wąchanie, oglądanie (dotykać wolno nie było, kto dotykał niech się wstydzi - czyli mniej więcej wszyscy )
Jednym zdaniem ochy... achy... jak w bajce
PS. mam nadzieję, że nikt z osób widocznych na zdjęciach nie ma nic przeciwko ich zamieszczeniu na forum.

Część druga wieczorna... przemiła i wesoła uwieczniona i owszem została... zdjęcia roześlę mailem
Część trzecia oficjalna, którą otworzyła Danusia wraz z Panią Dyrektor, a także miły akcent... mały wyraz wdzięczności z rąk Piotra Dobrzyńskiego od storczykowych wariatów dla naszej Danusi i Krasnala, dzięki którym możemy co roku spotykać się w tak licznym gronie i z tak piękną oprawą.

Tło fotograficzne ukryte w formie karabinu (lub może raczej działa, zważywszy na gabaryty) by Danusia strzelała jeszcze więcej fotek i wstawiała je na forum, ku naszej uciesze.

I, jak to ładnie określił Piotruś, "Krasnalus Facetus" dla niezrównanego i niezwykle zaradnego Krasnala, by miał chęci za rok, za dwa i dalej organizować nam ciepłe łóżeczka.
No cóż, nic bezinteresowności coś za coś :P

W rękach nowego właściciela "Krasnalus Facetus" przetrwał w stanie nienaruszonym ledwie chwil kilka, bo rozedrgane nagłym przypływem wzruszenia i radości :P ręce Krasnala strąciły figurkę na podłogę, co przy wzroście Krzysia mogło skończyć się tragicznie, jednak szczęśliwie "Krasnalus" nie stracił głowy, a jedynie złamał nogę 
Po darach i ofiarach (dwuznaczność nieprzypadkowa :P) rozpoczęły się upragnione prelekcje. W pierwszej o Stanhopeach opowiedział nam Pan Tadeusz Kusibab - "Podplemię Stanhopeinae, czyli nie tylko o rodzaju Stanhopea". Możliwość ponownego obcowania z wiedza i klasą Pana Tadeusza była wielką przyjemnością.

W drugiej Tomasz Szewerniak przedstawił praktyczne aspekty uprawy Katleji. Jego prezentacja pt. "Uprawa Katleji - porady praktyczne, czyli jak ja uprawiam Katleje" dostarczyła nam wielu cennych wskazówek.

Na zakończenie wstawiam pamiątkowe zdjęcie - niestety nie wszystkich, ale większości uczestników.

cdn. tym razem z roślinami
PS. przepraszam, że to tak długo trwało, niestety w trakcie tworzenia wiadomości, komputer odmówił mi posłuszeństwa i zmarł Czeka mnie więc drugi już format w tym roku. Dobrze, że zapisałam wcześniej wiadomość w pliku i nie trzeba było jej tworzyć od nowa.
Zdjęcia oczywiście wyślę jak obiecałam, może to tylko potrwać trochę dłużej.
pozdrawiam serdecznie
Marzena
|
|
|