Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  V Ogólnopolski Zlot Storczykomaniaków
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: poniedziałek, 6 lutego 2012 17:07:57
Bardzo miło mi jest poinformować, że ustaliliśmy już wstępne założenia V Ogólnopolskiego Zlotu Storczykomaniaków.

Zlot planowany jest w dniach 12 – 13 maja 2012 w Łańcucie oczywiście.

SOBOTA 12.05

Wszystkich uczestników, którzy przyjadą w sobotę 12.05 zapraszamy serdecznie do Storczykarni o godz. 16.00 gdzie Danusia Pańczyk pokaże nam najnowsze okazy i aktualne kwitnienia. Czynna będzie kawiarnia (kawa, lody, ciasta we własnym zakresie).
Po zwiedzeniu Storczykarni planowane jest wieczorne spotkanie połączone z „wymianą doświadczeń dotyczących uprawy storczyków” i nie tylko.
Spotkanie odbędzie się w Greckiej restauracji na łańcuckim rynku.(tam gdzie w zeszłym roku).

Proszę o informacje, kto jest zainteresowany wieczornym spotkaniem w ogródku (restauracja) na Łańcuckim Rynku 12.05.2012. Chcę wiedzieć ile miejsc muszę zarezerwować aby dla nikogo nie zabrakło.
Proszę o informacje na mojego maila kkrasnal@op.pl.

NIEDZIELA 13.05

12.00 – Oficjalne otwarcie V Ogólnopolskiego Zlotu Storczykomaniaków.
Kawa i herbata gwarantowane. Tutaj tradycyjnie prośba o przywiezienie własnych wypieków ( prosimy o zgłoszenie kto może coś upiec bo ilość miejsca na stołach jest ograniczona ).
Dla uczestników, którzy przyjechali 13.05 w niedzielę zwiedzanie Storczykarni.
Oczywiście dla wszystkich zjazdowiczów będą pamiątkowe dyplomy ze wszystkimi pieczęciami zamkowymi.
Czas wolny do wykorzystania we własnym zakresie.

W tym roku na zjazd proponujemy budynek MDK w Łańcucie, który znajduje się blisko Storczykarni i dysponuje dużym parkingiem. Sala w nim jest tak duża, że z pewnością wszystkich pomieści. Odpłatność za wynajem sali wyniesie kilka złotych od zlotowicza.

Bardzo proszę o informację od osób, które wybierają się na zlot.
Kto, skąd i ile osób bo chcemy wiedzieć na jak dużą "imprezę" mamy się przygotować.

Proponujemy następujące możliwości rezerwacji noclegów.

1. Hotelik pod Zamkiem.

pokój dwuosobowy: cena bez śniadania 100 zł

pokój trzyosobowy: cena bez śniadania 150 zł

pokój czteroosobowy: cena bez śniadania 200 zł

śniadanie extra płatne 10 zł. – nie obowiązkowe
Parking bezpłatny

2. Pensjonat Pałacyk.

pokój dwuosobowy: cena bez śniadania 100 zł

Parking bezpłatny

3. Hotel Szwadron

jednoosobowy cena 70 /bez śniadania

dwuosobowy cena 100 zł bez śniadania

trzyosobowy cena 150 zł bez śniadania

Parking bezpłatny

Rezerwacji Hotelu można dokonać tylko za pośrednictwem koordynatora Zlotu, którym tradycyjnie jest Krzysztof Krasnal Krasnodębski.
Kontakt mailowy: kkrasnal@op.pl
Telefoniczny: 606 770 397

Ilość miejsc noclegowych jest ograniczona dlatego proponuję wcześniejszą rezerwację.

Pozdrawiam

Krzysztof Krasnal Krasnodębski

Autor: KRASNAL
Data: piątek, 17 lutego 2012 12:05:46
Bardzo miło mi poinformować, że na V Ogólnopolskim Zlocie Storczykomaniaków planujemy dwie prelekcje.

Jedną z nich poprowadzi Tomasz Szewerniak - "Uprawa Katleji - porady praktyczne, czyli jak ja uprawiam Katleje" Proszę mi wierzyć, że robi to z bardzo dobrym skutkiem.

Drugą prelekcję ........................ to na razie niespodzianka

Informuję, że jest jeszcze kilka miejsc noclegowych w hotelach. Zachęcam do rezerwacji.

Pozdrawiam
Krasnal

Data: poniedziałek, 20 lutego 2012 18:47:41
Uprzejmie informuję, że zostały jeszcze następujące miejsca noclegowe:

1. Hotelik pod Zamkiem.

jeden pokój trzyosobowy: cena bez śniadania 150 zł

jeden pokój czteroosobowy: cena bez śniadania 200 zł

2. Pensjonat Pałacyk.

jeden pokój dwuosobowy: cena bez śniadania 100 zł

3. Hotel Szwadron

trzy pokoje jednoosobowe cena 70 /bez śniadania

Pozdrawiam
Krasnal

Data: sobota, 10 marca 2012 18:56:48
Informuję, że zostały jeszcze 2 wolne pokoje w Hotelu Szwadron.

1 pokój - 1 osobowy w cenie 70 zł za dobę
1 pokój - 2 osobowy w cenie 100 zł za dobę.

Zapraszam do rezerwacji.

Pozdrawiam Krasnal

Data: wtorek, 20 marca 2012 08:27:54
Uzgodniona została sprawa drugiej prelekcji. Będzie to prelekcja Pana Tadeusza Kusibaba pt. "Podplemię Stanhopeinae, czyli nie tylko o rodzaju Stanhopea".

Przypominam , że zostały jeszcze 2 wolne pokoje w Hotelu Szwadron.

Pozdrawiam

Data: czwartek, 22 marca 2012 21:12:39
Uprzejmie informuję, że ustaliliśmy już szczegółowy program V Ogólnopolskiego Zlotu Storczykomaniaków.

Zlot odbędzie się w dniach 12 – 13 maja 2012 w Łańcucie oczywiście.

SOBOTA 12.05

Wszystkich uczestników, którzy przyjadą w sobotę 12.05 zapraszamy serdecznie do Storczykarni o godz. 16.00 gdzie Danusia Pańczyk pokaże nam najnowsze okazy i aktualne kwitnienia. Czynna będzie kawiarnia (kawa, lody, ciasta we własnym zakresie).
Po zwiedzeniu Storczykarni planowane jest wieczorne spotkanie połączone z „wymianą doświadczeń dotyczących uprawy storczyków” i nie tylko.
Spotkanie odbędzie się w Greckiej restauracji na łańcuckim rynku.(tam gdzie w zeszłym roku). Rozpoczęcie około godziny 17.30 – 18.00

Proszę o informacje, kto jest zainteresowany wieczornym spotkaniem w ogródku (restauracja) na Łańcuckim Rynku 12.05.2012. Chcę wiedzieć ile miejsc muszę zarezerwować aby dla nikogo nie zabrakło.
Proszę o informacje na mojego maila kkrasnal@op.pl.

NIEDZIELA 13.05

11.00 – Oficjalne otwarcie V Ogólnopolskiego Zlotu Storczykomaniaków. Uroczystość ta odbędzie się w budynku kasyna podobnie jak w zeszłym roku. Zaraz po uroczystym otwarciu zlotu odbędą się prelekcje.

Pierwszą prelekcję poprowadzi Pan Tadeusz Kusibab pt. "Podplemię Stanhopeinae, czyli nie tylko o rodzaju Stanhopea".

Po przerwie kawowej o godz. 12.30 odbędzie się druga prelekcja, którą poprowadzi Tomasz Szewerniak pt. "Uprawa Katleji - porady praktyczne, czyli jak ja uprawiam Katleje"

Kawa i herbata gwarantowane. Tutaj tradycyjnie prośba o przywiezienie własnych wypieków( prosimy o zgłoszenie kto może coś upiec bo ilość miejsca na stołach jest ograniczona ).

Dla uczestników, którzy przyjechali 13.05 w niedzielę zwiedzanie Storczykarni.

Oczywiście dla wszystkich zjazdowiczów będą pamiątkowe dyplomy ze wszystkimi pieczęciami zamkowymi.

Czas wolny do wykorzystania we własnym zakresie.

Bardzo proszę o informację od osób, które wybierają się na zlot.
Kto, skąd i ile osób bo chcemy wiedzieć na jak dużą "imprezę" mamy się przygotować.

Prosimy wszystkich uczestników V Zlotu Storczykomaniaków Łańcut 2012 o wykonanie dla siebie IDENTYFIKATORÓW i napisanie na nich ( jeśli ktoś nie życzy sobie imienia i nazwiska ) przynajmniej nicka jakiego używacie na forach lub Allegro, miasta z jakiego przyjechaliście, i ew. jakie koło storczykowe reprezentujecie. Będzie to bardzo pomocne w komunikacji między sobą. Nie wszyscy znamy się osobiście, a tak często pisujemy do siebie na forach.

Przypominam , że zostały jeszcze 2 wolne pokoje w Hotelu Szwadron.

Pozdrawiam

Data: środa, 28 marca 2012 18:48:51
Został ostatni pokój w Hotelu Szwadron.

Zapraszam do rezerwacji

Pozdrawiam

Data: czwartek, 5 kwietnia 2012 16:21:57
Informuję, że nie mam juz wolnych miejsc noclegowych na zlot.

Pozdrawiam

Autor: Agata Rapacz
E-mail: agata.rapacz@gmx.at
Data: sobota, 14 kwietnia 2012 14:32:43
Pozwole sobie podpiac sie pod watek Krzysia i zapytac Was czy ktos z Was bedzie wracal w niedziele po prelekcjach w kierunku Tarnowa i moglby mnie ewentualnie podrzucic ?Prosze o kontakt na podany wyzej mail.Serdecznie pozdrawiam Agata

Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: wtorek, 8 maja 2012 22:32:24
Witam,

Informacja dla wszystkich zlotowiczów podróżujących samochodem, a przejeżdżających przez Rzeszów; miasto jest totalnie zakorkowane z powodu robót drogowych w centrum. Proszę dodać do czasu przejazdu dodatkowo ok. 30 min. lub skierować się na obwodnicę, co i tak na to samo wyjdzie, bo i tam drogowcy pracują
Mam nadzieję, że w niedzielę będzie ciut lepiej.

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia

Danuta Pańczyk

Autor: Marcin Kaczmarski
E-mail:  
Data: środa, 9 maja 2012 21:35:13
Witam,

zwolnił się jeden 3-osobowy pokój w Hotelu Szwadron po 50 zł. od osoby.

Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr tel. 887 134 666.

Pozdrawiam,
Marcin Kaczmarski

Autor: Dorota Fijałkowska
E-mail: dfijal@gucio.um.pabianice.pl
Data: środa, 9 maja 2012 23:26:00
Czy ktoś jedzie na zlot z Łodzi albo okolic i ma wolne miejsce w tą albo z powrotem?

Autor: ewa123
E-mail:  
Data: piątek, 11 maja 2012 23:13:39
Witam, ja już jestem na miejscu w Łańcucie i czekam na pozostałych uczestników zlotu!!!
do zobaczenia
ewa

Autor: iwka
E-mail: iwonastorczyk@op.pl
Data: sobota, 12 maja 2012 18:10:10
Witam czy ktoś jedzie na zlot przez Cieszanów i ma wolne miejsce?

Autor: marzena
E-mail: m-sowka@tlen.pl
Data: poniedziałek, 14 maja 2012 17:33:15
Witam wszystkich po powrocie do domku!
Bardzo proszę wszystkich zainteresowanych zdjęciami uczestników, o przesłanie swojego adresu mailowego. Do jutra postaram się rozesłać wszystkie nasze fotki, a tymczasem wszystkim serdecznie dziękuję za wspaniale spędzony razem czas, a naszej kochanej Danusi jak zwykle za ciepłe przyjęcie, cierpliwość no i oczywiście za przepiękną ekspozycję, która okazało się - przynajmniej częściowo przygotowywana była specjalnie dla nas Co Krasnale chyba najbardziej zauważyły.

pozdrawiam serdecznie

Data: poniedziałek, 14 maja 2012 20:16:44
Witam serdecznie,
byl to moj pierwszy zlot i moge powiedziec, ze tych kolorow, zapachow i wrazen nie odda zadne zdjecie.Dlugo jeszcze mi sie ta feria barw bedzie snila po nocy.
Oczywiscie najlepszy byl Krasnalus facetus .
Pelna podziwu jestem dla Danusi, ktora przez trzy dni biegala kolo nas wszystkich okupujacych szklarnie kilkanascie godzin dziennie, czestujac kawa i zawsze z usmiechem odpowiadajac na nasze pytania.Wielkie podziekowania i slowa uznania Danusiu.
Ja osobiscie czuje pewien niedosyt, jako, ze z kazdym dniem odkrywalam cos nowego.
Ciesze sie rowniez ze spotkania i mozliwosci rozmowy z tyloma wspanialymi "zarazonymi" tak jak ja ludzmi.Wspaniale to okreslil Pan Tadeusz Kusibab: "to jest choroba, na ktora sie nie umiera, ale z ktora sie umiera" (choc osobiscie znam pare przypadkow wyleczenia).
Bardzo sie ciesze, ze moglam tam z Wami wszystkimi byc w miniony weekend.Pozdrawiam serdecznie Agata

Autor: marzena
E-mail: m-sowka@tlen.pl
Data: wtorek, 15 maja 2012 00:14:41
Zatem tak na szybko, jeszcze bez storczyków, (gdyż tych zdjęć zawsze najwięcej i potrzeba więcej czasu na wybranie), krótka fotorelacja ze zlotu.

Część pierwsza okupowanie storczykarni, dręczenie Danusi pytaniami, wymiana poglądów i doświadczeń, a co najważniejsze... wąchanie, oglądanie (dotykać wolno nie było, kto dotykał niech się wstydzi - czyli mniej więcej wszyscy )
Jednym zdaniem ochy... achy... jak w bajce

PS. mam nadzieję, że nikt z osób widocznych na zdjęciach nie ma nic przeciwko ich zamieszczeniu na forum.

Część druga wieczorna... przemiła i wesoła uwieczniona i owszem została... zdjęcia roześlę mailem

Część trzecia oficjalna, którą otworzyła Danusia wraz z Panią Dyrektor, a także miły akcent... mały wyraz wdzięczności z rąk Piotra Dobrzyńskiego od storczykowych wariatów dla naszej Danusi i Krasnala, dzięki którym możemy co roku spotykać się w tak licznym gronie i z tak piękną oprawą.

Tło fotograficzne ukryte w formie karabinu (lub może raczej działa, zważywszy na gabaryty) by Danusia strzelała jeszcze więcej fotek i wstawiała je na forum, ku naszej uciesze.

I, jak to ładnie określił Piotruś, "Krasnalus Facetus" dla niezrównanego i niezwykle zaradnego Krasnala, by miał chęci za rok, za dwa i dalej organizować nam ciepłe łóżeczka.

No cóż, nic bezinteresowności coś za coś :P

W rękach nowego właściciela "Krasnalus Facetus" przetrwał w stanie nienaruszonym ledwie chwil kilka, bo rozedrgane nagłym przypływem wzruszenia i radości :P ręce Krasnala strąciły figurkę na podłogę, co przy wzroście Krzysia mogło skończyć się tragicznie, jednak szczęśliwie "Krasnalus" nie stracił głowy, a jedynie złamał nogę

Po darach i ofiarach (dwuznaczność nieprzypadkowa :P) rozpoczęły się upragnione prelekcje. W pierwszej o Stanhopeach opowiedział nam Pan Tadeusz Kusibab - "Podplemię Stanhopeinae, czyli nie tylko o rodzaju Stanhopea". Możliwość ponownego obcowania z wiedza i klasą Pana Tadeusza była wielką przyjemnością.

W drugiej Tomasz Szewerniak przedstawił praktyczne aspekty uprawy Katleji. Jego prezentacja pt. "Uprawa Katleji - porady praktyczne, czyli jak ja uprawiam Katleje" dostarczyła nam wielu cennych wskazówek.

Na zakończenie wstawiam pamiątkowe zdjęcie - niestety nie wszystkich, ale większości uczestników.

cdn. tym razem z roślinami

PS. przepraszam, że to tak długo trwało, niestety w trakcie tworzenia wiadomości, komputer odmówił mi posłuszeństwa i zmarł Czeka mnie więc drugi już format w tym roku. Dobrze, że zapisałam wcześniej wiadomość w pliku i nie trzeba było jej tworzyć od nowa.
Zdjęcia oczywiście wyślę jak obiecałam, może to tylko potrwać trochę dłużej.

pozdrawiam serdecznie
Marzena

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail:  
Data: wtorek, 15 maja 2012 08:07:00
Witam,
bardzo dziękuję za świetny reportaż. Jeszcze bardziej żałuję, że mnie tam nie było. Czekam na resztę.
Takie małe pytanie, żona pana P.P. trzyma w ręku małą książeczkę. Coś/broszura/książeczka jest wydawane z okazji spotkań? Można to kupić?

pozdrawiam
ewka

Data: wtorek, 15 maja 2012 12:30:30
Pani Ewo, to dwukartkowa broszurka z informacja o storczykarni i planem parku dostepna przy kasie.Pozdrawiam Agata

Autor: Dorota Fijałkowska
E-mail: dfijal@gucio.um.pabianice.pl
Data: wtorek, 15 maja 2012 13:58:04
Też sie pochwalę zdjęciami. Już raz próbowałam ale nie wyszło.

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl