Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Czy to miniaturka czy zwykły phalenopilis...
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: LOVEstorczyki
E-mail:  
Data: czwartek, 14 sierpnia 2014 12:37:23
Witam,

Storczyka mieszka u mnie od lutego został kupiony w agrocentrum po okazyjnej cenie
gdyż był przekwitnięty. Teraz rośnie tylko w korzenie i w liście zero łodygi
Co mam z nim zrobić może to zwykły storczyk i trzeba go przesadzić do normalnej doniczki dla storczyków z nowym podłożem ?? Pomocy ale liczę na to że to miniaturka no ale... Doradźcie

Autor: Hania
E-mail: hanna.wasilewska@gmail.com
Data: piątek, 15 sierpnia 2014 09:37:50
Po wyglądzie wielkości doniczki ,wskazuje że , to miniaturka one potrzebują podłoża prawie stale wilgotne . Proszę uzbroić się w cierpliwość storczyki to nie maszyny wytwarzające pędy kwiatowe na zawołanie...
Trzeba poczekać i dać storczykowi to czego potrzebuje rodzaj Phal. miniaturka . Może być na parapecie ale chronić od słońca , nawozić ja jestem zwolenniczką nawożenia co dwa tygodnie .

Pozdrawiam

Autor: LOVEstorczyki
E-mail:  
Data: piątek, 15 sierpnia 2014 18:25:28
Dziękuje za poradę napisze jeśli wypuści jakąś łodygę ale chwilowo nic ku temu nie zmierza. On jest tak jak widać na ławie przy oknie balkonowym (strona południowa ale osłonięty firanką ). Miejsce mu sprzyja warunki też liście są zdrowe korzenie też zobaczymy dobrze że to mini bo się bałem że zwykły falk tylko młody (bardzo mu korzenie rosną i dlatego te obawy z resztą liście też duże)

Autor: Hania
E-mail: hanna.wasilewska@gmail.com
Data: sobota, 16 sierpnia 2014 18:43:37
ok będziemy czekać

Pozdrawiam

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl