Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Temat:  Wystawa a Alden Biesen
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: sbb28
E-mail:  
Data: piątek, 20 kwietnia 2012 20:13:31
Będąc na Święta Wielkanocne w Belgii udało mi się być na organizowanej co trzy lata międzynarodowej wystawie storczyków
tym razem zorganizowana została we wspaniałym zamku czerwono krzyżowców w Aden Biesen - oprawa wspaniała, wystawa także - trzy sale wystawowe, wystawców "ogrom" z Europy WSZYSCY "liczący się" ; z AZJI WSZYSCY także LICZĄCY SIĘ;
możliwości zakupu SWOBODNIE WIELKIE POWYŻEJ 30 Eu sztuka - storczyki botaniczne ciut droższe - Azja - stan import nieukorzeniony naprawdę bardzo wiele botaniczbych i krzyżówek kupić można było - pierwszy raz od 20 lat spotkałam się z tak wielką ofertą
wystawa to raj dla oczy i duszy
Nie rejestrowałam doznań sama to mój "ochroniarz" robił zdjątka ale nie wiem jak je pokazać na forum - niestety jestem nie bardzo kumata jak je wszystkie na raz wstawić
pozdrawiam
Małgorzata

E-mail:  
Data: sobota, 21 kwietnia 2012 22:23:58

E-mail:  
Data: sobota, 21 kwietnia 2012 22:25:26

E-mail:  
Data: sobota, 21 kwietnia 2012 22:26:44

E-mail:  
Data: sobota, 21 kwietnia 2012 22:47:59
proszę o podpowiedź jak wstawić jednocześnie więcej niż jedno pomniejszone zdjęcie z wystawy
Jednocześnie koryguję ceny - te bardziej poszukiwane rodzajowe storczyki były powyżej 40 eu,
ja ostatnio jestem zafascynowana Phalaenopsis equestris
- kupiłam okazało się później, że to stoisko z Malezji - bordowe- oczywiście ma jakiś numerek oraz Peloric - 3 barwne też ma jakiś numerek
Panie Jerzy jak mogę wstawić kilkanaście lub kilkadziesiąt zdjęć z wystawy jednocześnie ?

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: niedziela, 22 kwietnia 2012 06:45:56

Małgosiu, po wstawieniu zdjęcia "OBEJRZYJ", a potem u góry po prawej masz "EDYTUJ", czyli wracasz do ramki, wstawiasz kolejne, OBEJRZYJ, EDYTUJ i tak aż do końca. Ale hurtem, za jednym kliknięciem to nie wstawisz

Czekamy na więcej zdjęć! Miłej zabawy i pozdrawiam,

Grażyna

E-mail:  
Data: sobota, 5 maja 2012 22:44:52

E-mail:  
Data: sobota, 5 maja 2012 22:49:02

E-mail:  
Data: poniedziałek, 14 maja 2012 22:00:38
postaram się dalej przekazać zdjęcia
na wcześniej przedstawianych urzekła mnie ogromna grupa Lycaste oraz przepiękne grona dendrobium i wielkie oncidia
teraz coś co mnie bardzo zdziwiło storczyk, który miał pęd kwiatowy co najmniej 3 metry przedstawiam we fragmentach - pierwszy to pęd kwiatowy z nie do końca rozwiniętymi kwiatami, drugie to roślina mateczna - czy ktoś potrafi choć w przybliżeniu określić co to za storczyk

HURRA już prawie umiem

dzięki Grażynko

teraz ciąg dalszy zdjęć

także bulba dla Krasnala te"kwiatki miały ponad metr pokuszę się o określenie "półtora metra"

te dendrobia bardzo ujęły moją "dendrobiową duszę" może w przyszłości pokuszę się uprawiać te maluchy

niestety pomniejszenie zdjęcia nie pozwala dostrzec szczegółów ale każdy storczyk z tego kadru wart jest osobnego przedstawiwnia niestety zbyt "szybko musieliśmy przesuwać się w tłoku zwiedzających"

wydaje mi się, że to storczyk z rodzaju epidendrum - ale fiszki nie dojrzałam

to zdjęcie dedykuję Beacie Prokopiuk jej zapach wypełniał całą ogromna salę angraecum jest wspaniałe dopiero będąc na tej wystawie przekonałam się jak wspaniałe jest i podziwiam osoby mające sukcesy w ich uprawie

E-mail:  
Data: poniedziałek, 14 maja 2012 22:22:38
znalazłam kwiatki mojego wielkiego zdziwienia - storczyk o Wielkiej długości pędzie kwiatowym; może - te wcześniej już pokazywane zdjęcia dopełnią identyfikacji?
to te żółte z czerwoną warżką na tle bambusów

Pozdrawiam
Małgorzata

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl