Autor: |
Falek z Tesco |
E-mail: |
kasiek333@tlen.pl |
Data: |
sobota, 5 lutego 2005 13:15:24 |
1. Panie Jerzy - prosze mi wierzyc, ja naprawde CZYTAM ;-). Co wiecej, wyciagam wnioski. Czytam zanim cos napisze, a jesli spytam o cos glupiego to z rozpaczy (patrz - wielość czesto sprzecznych wiadomosci typu co ekspert to teoria)
2. Pani Aniu K - popieram! Moderator wszędzie się przydaje.
3. w palącej kwestii kapusty - osobiście polecam grzyby i śliwki, choć kminek jest pożyteczny bo się wtedy nie p.... ten tego
4. UWAGA teraz bede glupio pytac, a to na skutek nadmiernego czytania forów właśnie :
właśnie przeczytalam, ze podloze do storczykow z kwiaciarni do storczykow sie nie nadaje .... hmmm hmmm ... kurcze, kupilam je (za cale 18 złotych polskich!) zanim to przeczytalam, bo w zyciu bym nie wpadla, ze skoro producent twierdzi ze to do storczykow to oznacza ze NIE jest do storczykow i mam nie kupować ...
No dobra - juz sie nie wyglupiam. Pytam serio. Mam falenopsisa, chce go przesadzic. Na tym podlożu napisano co nastepuje:
Skład - mulcz z kory, torf wysoki, włókna kokosowe. pH 5,0-5,5, składniki pokarmowe: 20-80 mg/l N, 80-150 mg/l P2O5, 200-300 mg/l K2O.
Poza tym napisano, ze jest ok do epifitow. Producent to Industrie Erdenwerk Archut, Niemcy oczywista.
Pytanie brzmi: czy powyzsze podłoże nadaje sie do falenopsisa (takiego z Tesco )? Że spytam jak pan Czesio: przesadzać?
Dzieki za odpowiedź. Wdzięczny F z T. |
|
|