Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Ascocenda Princess Mikasa Blue
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 3  4    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Tamara Florczak
E-mail:  
Data: wtorek, 14 lutego 2006 18:46:11
Bardzo dziękuję Państwu za wyrozumiałość i wszystkie serdeczności

Pani Ewo, wiem, że kocha Pani vandowate , bo zanim zdecydowałam się na zakup mojej rośliny, byłam częstym gościem na Pani stronie.
A tak na marginesie, to z przyjemnością obejrzałabym ciąg dalszy historii o Pani pupilach...., czy jest szansa, że po tych aktualnie wykonywanych przeróbkach wrócą z opisem poza 2003 rok?

Grażyno, jak patrzę na listę Twoich kwitnień , to zwykle ogarnia mnie wielkie zawstydzenie , więc ograniczam się tylko do czytania ....

Pani Iwono, niby dlaczego zrobiła Pani dobrze nie prezentując swojej rośliny?! Przecież kwitnie rewelacyjnie!
A z tymi kolorami zwłaszcza u storczyków, to istny koszmar – kolory zmieniają się wraz ze zmianą źródła światła , a najgorzej (przynajmniej dla mnie ) jest fotografować je w słońcu. A Pani świetnie sobie z tym poradziła.

Pani Marzeno, to żadna tajemnica, to tylko mech torfowiec... Jakoś tak głupio mi było trzymać tą biedną roślinkę tak goło , więc "wymóżdżyłam" , że mech przytrzyma odrobinę dłużej i wilgoć i składniki pokarmowe...

Chociaż nie biorę od tego prowizji , szczerze polecam tę ascocendę – tę lub formę 'Pink' – obie są bezproblemowe (wiem coś o tym - skoro się udało z 'Blue', to dlaczego nie próbować dalej ), a do tego, jak słusznie zauważył Pan Andrzej, są „śliczne, praktyczne i egzotyczne”

Pozdrawiam walentynkowo,
Tamara

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: wtorek, 14 lutego 2006 18:58:55

Tamara, a widziałaś mój marny styczeń , a luty będzie chyba jeszcze gorszy . No cóż, nie zawsze kwitną wtedy, kiedy chcielibyśmy. A czy jest to jedna czy 20 roślin, to ma to znaczenie tylko dla naszej ewidencji

Liczę więc na to, że zaczniesz się chwalić!!!

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Tamara Florczak
E-mail:  
Data: wtorek, 14 lutego 2006 19:39:52
Grażyno, nie mogę się chwalić - zabrania mi tego moja wrodzona skromność , co zresztą widać chociażby po tej prezentacji
Hmmmm, marny styczeń... , też bym chciała mieć takie „marne” kwitnienia

A tak na poważnie, to pomyślę nad tą ewidencją

Pozdrawiam,
Tamara

Data: wtorek, 14 lutego 2006 19:51:21

Tamara, trzymam Cię za słowo!!! A "chwalenie się" kwitnącymi roślinami na pewno nie umniejszy Twojej wrodzonej skromności

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: wtorek, 14 lutego 2006 19:57:09
Witam !

Grażyna ma tyle kwitnień w miesiącu ile my storczyków, więc to się nie liczy

Pozdrawiam Iwona

Data: wtorek, 14 lutego 2006 20:01:29

No coś w tym jest czyli należy powiększać kolekcje, to i więcej będzie kwitnąć, tylko gdzie to pomieścić

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: wtorek, 14 lutego 2006 20:03:42

Można oddać Grażynie na przechowanie

Pozdrawiam Iwona

Data: wtorek, 14 lutego 2006 20:05:22

Ale tylko maluchy

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Agnieszka Chmara
E-mail: agachm@op.pl
Data: wtorek, 14 lutego 2006 20:27:23
Tamara

Jak zwykle piękna roślina i piękne zdjęcia

takie prezentacje to naprawdę świetna reklama dla roślin
a im więcej osób się w nie włącza, tym lepiej... jest to sygnał że to roślina z tych chetnych do kwitnienia

pozdrawiam

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: wtorek, 14 lutego 2006 21:07:50
Witam ,

Pani Tamaro, jest mi niezwykle miło z odwiedzin Pani na mojej stronie, dziekuję. Tak to bywa, że coś czasami się opatrzy. Tak było z pierwszą wersją mojej strony. Teraz wiem i umiem więcej dlatego postanowiłam zmienić. Strona w miarę moich możliwości czasowych będzie uzupełniana, stare informacje też wrócą. Może będzie to już szybciej bo część strony jest już dynamiczna a nie statyczne wszystko jak było do tej pory. Tu wielki ukłan w kierunku syna, ulitował się nad matką i napisał kawałek programu.

Co do vandowatych to odkryciem roku 2005 jest, że one rosną i kwitną bez moczenia w wiadrze. Duża wilgotność na balkonie jak i podwieszenie vand nad zbiornikiem z wodą spowodowała wielkie chęci do kwitnienia. Cały rok tylko oprysk po korzeniach i sztuczne oświetlenie bo przecież zima tego roku nas nie rozpieszcza. A już są pędy kwiatowe. Postaram się pokazać.

Pani Tamaro bardzo lubię oglądać zdjęcia Pani autorstwa jak i podglądać sposoby tworzenia klimatu na zdjęciu, przez różne oświetlanie rośliny fotografowanej. Pewnie Jerzy jak obiecał uaktualni galerię i można ich będzie zobaczyć więcej. Czekamy już wszyscy bardzo dłuuuuuuuuuuugo, niebawem minie rok .

Pozdrawiam
ewka

Strona:    Poprzednia    1  [2] 3  4    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl