Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Temat:  Storczykarnia w Łańcucie
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  [16] 17  18  19  20  21  22  23  24    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Krystyna Brzęk
E-mail: kmchb@poczta.onet.pl
Data: wtorek, 7 grudnia 2010 18:07:48
Ja mam blisko i tak się zaniedbałam. Byłam w storczykarni jeszcze latem. Muszę to naprawić w najbliższym czasie. Danusiu boskie zwłaszcza te katleje. Teraz już wiem jak wygląda raj. Problem tylko w tym aby tam się dostać. Pozdrawiam wszystkich storczykomaniaków.

Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: czwartek, 9 grudnia 2010 15:48:25
Witam,

Zdaję sobie sprawę z warunków pogodowych i na własnej skórze odczułam jak trudno dostać się do Łańcuta lub wyjechać

Ale jeszcze trochę pokuszę, bo Storczykarnia obecnie wygląda wyjątkowo
Pierwszy klomb (hybrydowy) zyskał nową oprawę

Nie mogło też zabraknąć tego cudactwa

ani Cambrii

Katleja hybryda

Na klombie botanicznym, na pieńku pojawiła się Masdevallia decumana. W tym roku będzie 9 kwiatów

Eria javanica od Ani Babiuch wreszcie otworzyła wiele kwiatów. Do tej pory stroiła fochy i kwitła po jednym kwiatuszku.

ładnie pachnących zresztą

Laelia autumnalis nie chciała mi pozować

Ten długi na 80 cm pęd kwiatowy wyginał się we wszystkie strony. Zdjęcie fatalne, ale lepszego pewnie nie zrobię

Maluśkie kwiatuszki Bulbophyllum coroliferum też było trudno utrwalić. Są urocze. To jest prezent od Tadeusza Jaskólskiego.

Te katleje i wygladają i pachną bajkowo

Nowe odkrycie wśród roślin z Odolanowa

Taką już pokazywałam, ale co tam... najwyżej Jurek mnie powiesi, ale na szczęście ma daleko

Pozdrawiam,
Danka

Autor: Piotr Dobrzyński
E-mail: obuwik1@wp.pl
Data: piątek, 10 grudnia 2010 19:11:57
Grażynka jak to milo, że pokazujesz w taki śnieżny i mroźny dzień tyle kwitnących roślin. Od razu robi się cieplej
Czerwona Cambria to 'Massai Red', a ta poniżej to 'Massai Splash'.
Pozdrawiam Piotr D.

Autor: Piotr Dobrzyński
E-mail: obuwik1@wp.pl
Data: piątek, 10 grudnia 2010 19:23:19
Najmocniej chciałem przeprosić za pomyłkę jaka mi się niespostrzeżenie wkradła. Danusia stała się Grażynką Wygląda na to, że chochliki w mojej głowie zbyt mocno szaleją.

Autor: sbb28
E-mail:  
Data: sobota, 11 grudnia 2010 00:00:51
Danuśka
mój "TW sbb28" Andrzej jak zobaczył obecne Twoje cuda to nie mógł się oprzeć stwierdzeniu - toż to nasza wyspa szczęśliwości - i ja tak twierdzę ale dotrzeć na nią to to niestety niemożliwe dziś i nawet jutro i pojutrze
pokazuj proszę dalej Twoje cudowności to miód na nasze zimowe skołatane serca i łatwiej trudności drogowe do pracy przezwyciężać (nawet jeśli 63 km zajmuje 2,5 godziny jazdy w jedną stronę)
Cieplutko pozdrawiam
Małgorzata

Autor: Marzena
E-mail: m-sowka@tlen.pl
Data: poniedziałek, 13 grudnia 2010 10:00:20
hmmm Piotruś? Ja mam taką samą w domu.. a na fiszce napisane colmanara massai red.. to jak jest w końcu? Bo się pogubiłam
m.

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: poniedziałek, 13 grudnia 2010 10:46:57
hm widzé ze nikt nie zareagowal, ale co z tym Phalkiem - niebieski zrobili? bo widzé, ze inne kolory raczej ok na fotkacha on jeden zdecydowanie nie, czy wlasnie jest niebiskawy?

Data: poniedziałek, 13 grudnia 2010 15:09:26
widziałam podobne barbarzyństwo w jednej z kwiaciarni.. miał korzenie podlane atramentem Choć u Danusi to raczej nie jest możliwe

Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: poniedziałek, 13 grudnia 2010 21:58:38
Marzenko; możliwe
Piotr, jak zwykle czujny Nabyłam tego "kiczora" raczej dla zabawy i też by Was trochę postraszyć i trochę też z ciekawości - jak oni to zrobili???
Roślina ma ślad po nakłuciu którym wprowadzono ten barwnik. Liście też mają niebieskawy odcień. Jak widać kolejne kwiaty przybierają już naturalny kolor.

Pozdrawiam
Danka

Data: poniedziałek, 13 grudnia 2010 22:05:45
"Twój" okazuje się został potraktowany bardziej szlachetnie niż ten, którego widziałam.. Tamten miał bezczelnie zalane korzenie atramentem...

pozdrawiam ciepło
m.

Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  [16] 17  18  19  20  21  22  23  24    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl