Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Temat:  Storczykarnia w Łańcucie
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  [24] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Danuta Pańczyk
E-mail: danutapanczyk@wp.pl
Data: środa, 12 grudnia 2012 21:46:13
Witam,

Tamara masz blisko, przyjedź, bo jeszcze więcej Cię ominie
Agatko, to nie M. oreas, bo ten górny listek okółka zewnętrznego nie w tę stronę wygięty.
Piotrze, Pescatorea nie lubi dużej amplitudy temp., a zapewne ją masz widząc Twoje sukcesy w doprowadzaniu trudnych roślin do kwitnienia, no i jeszcze ten reżim z podlewaniem... Co do tej masdevallii, to najbliżej jej to Twojego typu, ale sprawdziłam w katalogu sprzedawcy że takowej nie mają. W hybrydach też nic takiego nie znalazłam.

Pozdrawiam,
Danka

Autor: Wojtek
E-mail: wqjtek13@o2.pl
Data: piątek, 21 grudnia 2012 13:03:40
Phragmipedium Eumelia Arias po prostu genialna hybryda !!! Jak duży jest kwiat i cała roślina ??

Data: czwartek, 3 stycznia 2013 21:21:21
Witam,

Kwiat Phragmipedium Eumelia Arias ma około 8cm x 8cm. W doniczce jest wiele rozet. Szykują się kolejne pędy
Tu w zastawieniu z Phragmipedium Memoria Dick Clements, którego doniczka znajduje się dużo poniżej doniczki Phragmipedium Eumelia Arias

Phragmipedium Memoria Dick Clements

Pozdrawiam, Danka

Data: czwartek, 3 stycznia 2013 22:18:53

Na początku grudnia prezentowałam katleję którą podarowali nam Aga i Marek Siwik, a która pochodziła z kolekcji p. Tomaszewskiego.
Tu jej zdjęcie w pełnej krasie. Pięknie wygląda i cudnie pachnie. Kwiaty są olbrzymie.

Na jej tle kolejna roślina z kolekcji p. Tomaszewskiego podarowana nam przez p. Anitę Tabiszewską

Zachowała się oryginalna fiszka

To jest też katleja z kolekcji p. Tomaszewskiego, a podarowana nam przez Anię Wojturską

Wszystkie razem

Pozdrawiam,
Danka

Autor: Elżbieta Ziąbkowska
E-mail: jaeuterpe@gmail.com
Data: sobota, 5 stycznia 2013 14:03:22
Oglądając zdjęcia z zimnej szklarni zrobiło mi się ... gorąco!
Same piękności.
W dodatku odebrałam to jak prezent dla mnie,za który pięknie Ci Danusiu dziękuję.Oczopląsu można tu dostać,no zależy w sumie co kto lubi.No nie?
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta Ziąbkowska

Data: środa, 27 lutego 2013 21:51:10
Witam,

Trochę białego na pożegnanie zimy

Coelogyne cristata var. hololeuca kupiona na wystawie w 2002r.
Teraz ma ponad 30 kwiatostanów. Rośnie na olbrzymiej podkładce.

Lemboglossum cervantesii to pierwsze kwitnienie

Holcoglossum flavescens

Pozdrawiam,
Danka

Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  [24] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl